Składniki:
- 4 małe pojedyncze filety z kurczaka
- 4 oscypki
- 4 łyżki konfitury z czarnej porzeczki
- sól
- pieprz czosnkowy
- papryka słodka
- olej
Filety obsypujemy przyprawami: solą, pieprzem czosnkowym i papryką słodką. Wkładamy między papier do pieczenia i obtłukujemy wałkiem do ciasta (metoda Jamiego Oliviera). W ten sposób przyprawy dobrze pokrywają mięso. Patelnię grillową umieszczamy na ogniu i delikatnie smarujemy olejem. Kiedy się rozgrzeje wkładamy mięso i grillujemy z obu stron. W międzyczasie kroimy oscypki wzdłuż na połówki i pod koniec obsmażania mięsa wkładamy na chwilę na patelnię.
Gotowe mięso układamy na talerzu, na nim umieszczamy oscypki i na każdą porcję mięsa po łyżce konfitury z czarnej porzeczki. Podajemy z ziemniaczanym puree i dowolną surówką. Ziemniaczane puree to moja propozycja podania. Można też z ryżem, ziemniakami lub z czym Wam się komponuje smakowo.
Drukuj...
1 komentarz:
bardzooo apetycznie wygląda
Prześlij komentarz