środa, 13 lipca 2011

Kotleciki mielone w drobiowych ubrankach

Kotleciki mielone w drobiowych ubrankach
Kotleciki mielone w drobiowych ubrankach to danie obiadowe zaskakujące nie tyle zawartością składników, co sposobem ich "ubrania". Nie zawsze musi nas porywać wyszukane wnętrze, ale od czasu do czasu może nas zaskoczyć ciekawa forma zewnętrzna potrawy - odwrotnie niż to bywa w życiu :) Kotleciki, które dzisiaj proponuję, to nic innego jak wieprzowe mięso mielone z dodatkami, zawinięte w drobiowe skórki. Owszem, z wnętrzem możemy jak najbardziej poeksperymentować, tworząc coraz to inne smakowo wersje tego dania. Tak przyrządzone kotleciki są smaczne zarówno na gorąco, jak i na zimno, dlatego możemy je podawać nie tylko jako drugie danie. Zapraszam do skorzystania z dzisiejszego przepisu:

niedziela, 3 lipca 2011

Zupa chlebowa - danie na chłodne dni

Zupa chlebowa - danie na chłodne dni
Zupy - potrawy mało lubiane przez dzieci, a doceniane dopiero przez dorosłych. Nasze pociechy najczęściej mają ulubioną jedną, czy góra dwie zupy i mogłyby je jeść na okrągło. Ale ile razy można gotować pomidorową, rosół, czy czerwony żurek :) takie zupy przynajmniej lubią moje dzieci. Dlatego od czasu do czasu staram się wypróbować na mojej rodzinie jakiś nowy przepis na zupę. Tym razem postawiłam na zupę chlebową. Prosta i szybka w wykonaniu. Możemy też wykorzystać zawsze pozostający suchy chleb. Moim zdaniem zupa ta smakuje najbardziej w deszczowe jesienne zimne dni, a że teraz mamy taką próbkę deszczowej jesieni latem, to proponuję Wam ten przepis:

Najpopularniejsze w tym miesiącu