tag:blogger.com,1999:blog-3735330170592803824.post1099832955380547608..comments2023-12-14T12:08:06.289+01:00Comments on Smaczniutkie.pl: Pieczony boczek w ziołach z czosnkiem zamiast wędlinyEwahttp://www.blogger.com/profile/12307817420273802777noreply@blogger.comBlogger65125tag:blogger.com,1999:blog-3735330170592803824.post-17324063579304327532016-03-25T17:11:00.802+01:002016-03-25T17:11:00.802+01:00Właśnie robię marynatę i już się nie mogę doczekać...Właśnie robię marynatę i już się nie mogę doczekać pieczenia i efektu końcowego.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12259827008918417165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3735330170592803824.post-49567247256206450292016-03-24T23:04:39.356+01:002016-03-24T23:04:39.356+01:00Czy 1/2 przyprawy do mięsa pieczonego i 1/2 przypr...Czy 1/2 przyprawy do mięsa pieczonego i 1/2 przyprawy gyros to po pół opakowania tych przypraw czy po 1/2 łyżeczki?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3735330170592803824.post-16742070042396073252015-12-22T13:32:38.264+01:002015-12-22T13:32:38.264+01:00ja tam nic nie czuję ,ja tam nic nie czuję ,Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03405448656354288035noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3735330170592803824.post-44964429962339449302015-12-22T13:30:51.971+01:002015-12-22T13:30:51.971+01:00hej ja właśnie znalazłem ten przepis i zrobiłem m...hej ja właśnie znalazłem ten przepis i zrobiłem mięso w marynacie ,a co wyjdzie dalej to się okaże,pa pozdrawiam.<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03405448656354288035noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3735330170592803824.post-48360382856822981732015-09-25T07:24:13.136+02:002015-09-25T07:24:13.136+02:00Miło mi to czytać :) A zapach w trakcie pieczenia ...Miło mi to czytać :) A zapach w trakcie pieczenia rzeczywiście cudny.Ewa Smaczniutkie.plhttp://www.smaczniutkie.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3735330170592803824.post-25965733637672339652015-09-24T22:33:51.479+02:002015-09-24T22:33:51.479+02:00P.Ewo właśnie upiekłam taki boczuś i jest pyyyyych...P.Ewo właśnie upiekłam taki boczuś i jest pyyyyychaaaa.Aromat na całą klatkę schodową,sąsiadom aż ślinka cieknie.Z pewnością zagości na moim stole częściejcalinosianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3735330170592803824.post-36544606869831416282015-06-08T13:44:42.178+02:002015-06-08T13:44:42.178+02:00Prosto, szybko i pysznie. Świetna i na kanapki i j...Prosto, szybko i pysznie. Świetna i na kanapki i jako danie główne. Przyznam, że obawiałam się o wątroby moich starszych gości, niektórzy miewają przeciążenia wątroby, nie powinni więc jeść boczku, lecz tłuszczyk się wytopił. Ciocia wzięła swój Essentix na wspomaganie wątroby i zjadła dokładkę i spisała przepis. Nie narzekała na jakiekolwiek bóle wątroby. Zatem ten przepis smaczny i zdrowy. Na stałe zagości w mojej kuchni. PozdrawiamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12021218943822973976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3735330170592803824.post-50106288687440300582014-09-16T20:27:51.624+02:002014-09-16T20:27:51.624+02:00Nie wiem ale jak tylko nadchodzi jesień strasznie ...Nie wiem ale jak tylko nadchodzi jesień strasznie mam ochotę na pieczone mięsa. A zamiast przyprawy do gyrosa dodam currysmakosz mięshttp://www.newhouse.com.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3735330170592803824.post-85825461552505879052014-01-31T09:35:11.144+01:002014-01-31T09:35:11.144+01:00Urban, jeżeli kupisz boczek bardzo "chudy&quo...Urban, jeżeli kupisz boczek bardzo "chudy" to myślę, że z tego przepisu i Twojej Pani może zasmakuje :)Ja go bardzo lubię :)Ewa Smaczniutkie.plhttp://www.smaczniutkie.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3735330170592803824.post-52716287886916964062014-01-30T21:37:38.945+01:002014-01-30T21:37:38.945+01:00W zupełności się zgodzę. Teraz jeżeli chce się jeś...W zupełności się zgodzę. Teraz jeżeli chce się jeśc zdrowo ale też smacznie to tylko mięsa pieczone/gotowane w domu. Teraz własnie szukam fajnego przepisu na boczek - bo moja Pani za boczkiem nie przepada - ale ten spróbuję zrobicUrbanhttp://www.przyjemnegotowanie.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3735330170592803824.post-41210616433905076142013-12-31T22:35:42.859+01:002013-12-31T22:35:42.859+01:00Gdy zrobiłam pierwszy raz wg przepisu,wyszedł mi b...Gdy zrobiłam pierwszy raz wg przepisu,wyszedł mi bardzo pikantny ,mimo że tą ilością przypraw obłożyłam prawie 2 kg boczek :)<br />Gdy zmniejszyłam ilość przyprawy do pieczonego i gyrosa,to jest już ok .A teraz widzę że jest błąd w przepisie :D <br />Ja dodaję więcej czosnku,więcej papryki i tymianku.No i soli też .<br />Teraz ,na święta marynował mi się 2 dni - rozpływał się w buzi po upieczeniu :)<br />Szczęśliwego Nowego Roku :) Edytahttps://www.blogger.com/profile/16485841491055243632noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3735330170592803824.post-88924918549236608242013-12-26T15:20:46.006+01:002013-12-26T15:20:46.006+01:00Witam trzeci rock korzystam z rego przepisu jest ...Witam trzeci rock korzystam z rego przepisu jest rewelacyjny,Zycze wszystkim smacznego:):):)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3735330170592803824.post-54429912177825413422013-12-04T15:53:57.163+01:002013-12-04T15:53:57.163+01:00Oczywiście 1/2 łyżeczki :) Muszę poprawić.Oczywiście 1/2 łyżeczki :) Muszę poprawić.Ewa Smaczniutkie.plhttp://www.smaczniutkie.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3735330170592803824.post-28353629101796084452013-12-04T13:07:44.122+01:002013-12-04T13:07:44.122+01:001/2 przyprawy ale całego opakowania ? bo jest to n...1/2 przyprawy ale całego opakowania ? bo jest to nie sprecyzowaneAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3735330170592803824.post-46494980673442273652013-09-16T14:40:13.231+02:002013-09-16T14:40:13.231+02:00Witam zapeklowałem boczek wedle zaleceń i zostawia...Witam zapeklowałem boczek wedle zaleceń i zostawiam do jutra, już mi ślinka leci na samą myśl.Pozdrawiam i dzięki za przepis :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17713866786047185197noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3735330170592803824.post-57600289480044961542013-05-18T07:29:57.749+02:002013-05-18T07:29:57.749+02:00bardzo dobry ten boczuś,już go robiłem i dzisiaj z...bardzo dobry ten boczuś,już go robiłem i dzisiaj znowu robię.polecam.DANIELAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/03290515555049041361noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3735330170592803824.post-28530985544045144182013-05-06T09:10:58.738+02:002013-05-06T09:10:58.738+02:00Naprawdę super ten boczek "miodzio". Zas...Naprawdę super ten boczek "miodzio". Zastanawiam się czy ta marynata sprawdzi się z karkóweczką na grilla?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08840967078870680782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3735330170592803824.post-52875207407947522182013-04-03T08:39:58.499+02:002013-04-03T08:39:58.499+02:00No takiego boczku to juz wieki nie jadlam!No takiego boczku to juz wieki nie jadlam!codojedzeniahttp://www.codojedzenia.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3735330170592803824.post-35548593260249112122013-03-30T14:02:50.029+01:002013-03-30T14:02:50.029+01:00BARDZO DOBRY BOCZEKBARDZO DOBRY BOCZEKAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3735330170592803824.post-66845946771557689682013-03-10T21:59:07.769+01:002013-03-10T21:59:07.769+01:00Boczus prxepyszny! dzieki za przepis i pozdrawiamBoczus prxepyszny! dzieki za przepis i pozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3735330170592803824.post-11969649979415857262013-02-18T14:04:58.479+01:002013-02-18T14:04:58.479+01:00To będzie mój pierwszy pieczony boczek, po przeczy...To będzie mój pierwszy pieczony boczek, po przeczytaniu takiej ilości pozytywnych komentarzy - zaufam Tobie i ja! :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03592471115059089692noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3735330170592803824.post-36737572603109218492012-12-21T20:08:11.790+01:002012-12-21T20:08:11.790+01:00Schabu w ten sposób nie robiłam, ale robiłam karcz...Schabu w ten sposób nie robiłam, ale robiłam karczek i jest on równie smaczny jak boczek. Na schab mam inny sposób-marynuję go w specjalnej zalewie przez kilka dni, aby nie wyszedł zbyt suchy, co w przypadku schabu zdarza się dość często. Ewa Smaczniutkie.plhttp://www.smaczniutkie.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3735330170592803824.post-2348120346494934682012-12-21T13:35:18.967+01:002012-12-21T13:35:18.967+01:00Boczek zamarynowany i juz nie moge sie doczekać ja...Boczek zamarynowany i juz nie moge sie doczekać jak bedzie smakował i jeszcze sie zastanawiam czy schab tez mozna zrobic w ten sposob ?; pozdrawiam <br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3735330170592803824.post-65539996040013016772012-12-19T17:01:26.391+01:002012-12-19T17:01:26.391+01:00Ja dzisiaj zamarynowałem boczek wg. Twojego przepi...Ja dzisiaj zamarynowałem boczek wg. Twojego przepisu. Jedyny wyjątek jaki zamierzam zrobić to zrolować ten boczuś. Zawsze tak robiłem więc i tym razem będzie powiązany sznurkami ;) Widzę tu wiele pytań co do sposobu pieczenia. Jeżeli ktoś, tak jak ja, ma opcję w piekarniku termosondy, to pieczemy w temperaturze 180 stopni ( grzanie tylko od góry ) do momentu aż wewnątrz boczku będzie temperatura ok 75 stopni. Boczek wychodzi wtedy bardzo soczysty ( jeżeli ma być suchszy, to przy 80 stopniach też będzie smaczny).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3735330170592803824.post-75719412627450679692012-12-09T10:24:53.180+01:002012-12-09T10:24:53.180+01:00Tak czas pieczenia należy wydłużyć. Jeżeli boczek ...Tak czas pieczenia należy wydłużyć. Jeżeli boczek jest cienki to niewiele dłużej, a jeżeli grubszy to należy piec nawet około 90 minut.Ewa.Smaczniutkie.plhttp://www.smaczniutkie.pl/noreply@blogger.com