czwartek, 5 listopada 2009

Co zrobić z puszką brzoskwiń? - Brzoskwinie w galaretce

Co zrobić z puszką brzoskwiń? - Brzoskwinie w galaretce
Odsłona trzecia i ostatnia. W puszce widać już prawie dno. Był już sernik, surówka, więc teraz pora na deser. Prosty i dziecinnie łatwy. Brzoskwinie w galaretce.

Składniki:
  • brzoskwinie z puszki
  • galaretka o dowolnym smaku
  • jogurt naturalny gęsty
  • sos karmelowy, gotowy
Wykonanie:
Brzoskwinie kroimy do salaterek i zalewamy wcześniej przygotowaną wg przepisu na opakowaniu galaretką. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Deser podajemy wyłożony na talerzyku z kleksem jogurtu i polany sosem karmelowym.
I tak z jednej puszki brzoskwiń można zrobić trzy potrawy. Może jeszcze kiedyś wrócę do pomysłu - co zrobić z jednej puszki np. kukurydzy.

Brak komentarzy:

Najpopularniejsze w tym miesiącu